Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Accepto
ISO 17100. Bureau Veritas Certification. ES1 18682-1 +34 93 539 69 10 +34 93 539 69 10

Descobreix les tendències del sector de la traducció que dominaran el 2024: Quins reptes ens esperen?

10-01-2024

Descobreix les tendències del sector de la traducció que dominaran el 2024: Quins reptes ens esperen?

Comencem el 2024 fent de pitonisses i albirant les tendències emergents i els reptes del nostre sector per a aquest any.

Tot i la creixent demanda de serveis lingüístics a nivell global, la nostra indústria s'enfronta a un panorama canviant que evoluciona a una velocitat de vertigen.

En aquest article ens submergirem en les tendències que dominaran el 2024. Des d’avenços tecnològics fins a canvis en les demandes del mercat, aquest any promet ser emocionant.

 
1. Intel·ligència artificial (IA) i Traducció Automàtica (TA)

 La intel·ligència artificial i la traducció automàtica han avançat significativament en els últims anys i preveiem que, el 2024 , la seva integració en el sector de la traducció estarà ja molt consolidada i serà més evident que mai.

La implementació de nous sistemes basats en IA ha millorat la precisió i l’eficiència de la traducció automàtica encara que, de moment, ni és perfecta ni adequada per a tots els projectes o idiomes.

Des de fa ja anys, el nostre compromís a Interglossa és integrar aquestes tecnologies als nostres processos sense perdre l'essència humana dels nostres serveis. L'any 2024, el nostre equip de gestors, traductors i revisors continuarà sent la pedra angular de la nostra empresa.

 
2. Expansió de la Interpretació Remota

La pandèmia va accelerar l'adopció de la interpretació remota. L'any 2024, aquesta modalitat continuarà evolucionant per convertir-se en una part integral de la indústria.

Plataformes de videoconferència avançades i tecnologies d'interpretació simultània en línia permeten als intèrprets treballar des de qualsevol lloc, atenent a clients globals sense la necessitat de desplaçaments físics.

A més, les grans empreses tecnològiques continuaran dedicant ingents recursos a aquests desenvolupaments, tot i que no sempre serà la millor opció.


3. Nous perfils i competències

El 2024 continuarem assistint a l'actualització de competències lingüístiques i tecnològiques, així com a la creació de nous perfils estratègics relacionats amb la IA lingüística.

Davant d'aquesta evolució constant, la formació contínua i la participació proactiva en esdeveniments del sector són estratègies efectives a les quals dediquem part del nostre temps.

D'aquesta manera, el nostre compromís de cara al 2024 és garantir que el nostre equip estigui al corrent de les últimes tendències i tecnologies, cosa que ens permetrà seguir oferint serveis de la més alta qualitat i continuar posicionats a l'avantguarda de la indústria, mantenint sempre un tracte proper i molt atent amb els nostres clients.


4. Competència intensa

El mercat de la traducció i interpretació és altament competitiu i, sens dubte, al 2024 la competència seguirà sent un dels desafiaments més destacats.

Les pimes d'aquest sector ens veiem obligades sovint a competir amb grans empreses i plataformes. Per abordar aquest repte, les empreses més petites hem de centrar-nos en les nostres fortaleses que, en el nostre cas, serien l’atenció i l'alta personalització dels serveis que oferim, la combinació de tecnologia i coneixement especialitzat sense oblidar la proximitat de tracte amb els nostres clients.


5. Pressió en les tarifes

La pressió en les tarifes és un altre repte constant en la indústria de la traducció. Alguns clients, davant les opcions disponibles al mercat, basen la seva decisió exclusivament en el preu, sense ser conscients dels riscos de deixar de banda factors que poden ser decisius pel que fa a la qualitat dels textos.

El 2024, les empreses hem de trobar maneres de subratllar el nostre valor afegit davant d'opcions més econòmiques o fins i tot gratuïtes, ja sigui a través de serveis personalitzats, oferint solucions integrals i no només serveis i, per descomptat, garantint la confidencialitat de les dades.


6. Enfocament en la localització cultural i la traducció especialitzada

La localització va més enllà de la simple traducció de paraules; implica adaptar el contingut perquè 'encaixi' amb l'audiència local, la seva cultura i valors. El 2024 hi haurà un enfocament creixent en la localització cultural per satisfer les demandes de mercats específics.

D'altra banda, la demanda de traducció especialitzada està en augment. Sectors com el tecnològic, jurídic o econòmic requereixen d'empreses no només tecnològicament avançades, sinó també altament professionalitzades.

Per tot això, el 2024 esperem que la localització i l'especialització siguin factors clau de creixement.

 

Reptes i oportunitats.

En conclusió, el sector de la traducció i de la interpretació es troba immers en una transformació significativa.

El 2024, les empreses i els professionals de la traducció hem d'estar al corrent de les últimes tendències tecnològiques i professionals i integrar-les al nostre enfocament diari. Dit això, creiem que aquestes tendències no només són indicadors de cap a on es dirigeix la indústria, sinó també oportunitats emocionants per créixer, millorar els nostres serveis i oferir traduccions que superin totes les expectatives.

Llestos per a un 2024 carregat de reptes?

Tornar

Contacta amb nosaltres

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets escrivint a info@interglossa.com. Informació addicional: Pot ampliar la informació en l'enllaç de Política de Privacitat."