Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Accepto

Preguntes freqüents

Com sol·licito una traducció?

Ens pot enviar un missatge de correu electrònic explicant-nos el que necessita i, sempre que sigui possible, adjuntant-nos la documentació que necessita traduir perquè puguem avaluar el treball o, si ho prefereix, pot trucar-nos per telèfon i comentar-ho personalment.

Com més informació ens doni millor podrem organitzar i realitzar el nostre treball: a qui va dirigit el text, aspectes que hàgim de tenir en compte, termini disponible per a la traducció, si existeix glossari especialitzat...

Amb quins idiomes treballeu?

Traduïm al i de l'alemany, búlgar, català, xinès, danès, espanyol, francès, holandès, anglès, italià, japonès, noruec, polonès, portuguès, romanès, rus, suec i turc. Si necessita traduccions a altres idiomes, consulti'ns, si nosaltres no podem ajudar-lo, intentarem posar-lo en contacte amb altres professionals de qualitat que puguin atendre'l en el seu projecte.

Com es calcula el cost, podré conèixer el preu abans de decidir-me a encarregar la feina?

Per descomptat. Encara que hi ha diversos sistemes per calcular el cost d'una traducció, el més estès, i el que nosaltres utilitzem, és el d'aplicar una tarifa per paraula. Si coneix les nostres tarifes i el nombre de paraules del seu text, podrà fer-se una idea de quin serà el cost de la traducció, però aquesta estimació no sempre serà fiable, perquè hi ha circumstàncies que poden encarir el projecte (document original que no està en format digital modificable, gràfics complexos que cal reproduir, text d'una gran complexitat, urgència...) i altres que poden reduir-lo (document que forma part d'un gran projecte per al qual ja s'ha realitzat un treball terminològic previ, el client ens facilita documentació paral·lela que pot facilitar-nos el treball, disposem d'un termini de lliurament que ens permet organitzar els nostres recursos amb més comoditat...)

En quin format he d'enviar el text que necessito traduir?

Idealment en un format editable. Els documents en pdf no sempre són convertibles, i en aquests casos és impossible respectar el format del document original. Intenti sempre esbrinar si pot aconseguir el document en format editable abans d'encarregar la seva traducció. En el cas que no tingui accés al document original, treballarem amb el document en el format disponible i arribarem a un acord sobre el mètode de lliurament.

Quant de temps necessiteu per fer una traducció?

Aquesta és probablement una de les preguntes més freqüents, però la resposta és diferent en cada cas. Dependrà de la combinació d'idiomes que ens sol·liciti, de la complexitat del text, de la seva extensió, de si el client ens pot facilitar informació rellevant o documentació de suport... És millor que, en el moment que encarregui la traducció, sigui vostè qui ens indiqui per quan la necessita. Nosaltres farem tot el possible per adaptar-nos als seus terminis i, si no fos possible complir amb el termini que ens indica, li direm en aquell moment.

Qui s'encarregarà de la traducció, serà un traductor nadiu?

Sí, per descomptat. El traductor que s'encarregui de la seva traducció no només traduirà a la seva llengua materna, sinó que serà un traductor qualificat i amb experiència i, si el tema ho requereix, amb l'especialització necessària.
En el món de la traducció professional els traductors només tradueixen a la seva llengua materna. Però ser nadiu tampoc no és cap garantia d'èxit, perquè la traducció és una professió i requereix l'aprenentatge d'unes tècniques, una gran cultura, una bona capacitat lectora i escriptora... Per això a Interglossa tots els nostres traductors, a més de nadius, són qualificats i amb experiència, grans professionals que porten molts anys amb nosaltres i mereixen tota la nostra confiança i la dels nostres clientes.

Què és una traducció jurada?

Una traducció jurada és una traducció realitzada per un traductor oficial, anomenat pel Ministeri d'Afers Estrangers o, en el cas del català, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. La traducció, que ha d'anar acompanyada sempre d'una fotocòpia del document original traduït, inclou al final un certificat del traductor en el qual apareixen les seves dades i la seva firma i mitjançant el qual se certifica que la traducció realitzada és fidel a l'original.

Si he de traduir cada any un informe que té variacions, però que parteix del mateix text base, hauré de pagar-ho sempre com la primera vegada?

No. Nosaltres elaborem una memòria de traducció per a cada client o per a cada gran projecte, la qual cosa ens permet aprofitar el treball realitzat i, si el client ens ha donat el seu feedback i ha aprovat la terminologia utilitzada, la segona vegada el treball es farà més ràpid i millor, i nosaltres ho reflectirem en el cost.

A la no nostra empresa publiquem molts catàlegs i fullets amb una terminologia molt específica, i és important que aquesta es tradueixi sempre de la mateixa manera teniu mitjans per garantir que això sigui així?

Sí. Quan comencem a treballar amb un client iniciem una tasca d'elaboració d'una memòria de traducció específica per a aquell client o projecte, de manera que, encara que el traductor que participi en el projecte següent no sigui el mateix, sí que treballarà amb la mateixa base terminològica. La col·laboració del client és fonamental en aquesta labor.

Como que el cost depèn del nombre de paraules, es compten també les paraules repetides? En aquest cas, si suprimeixo del text les parts repetitives el pressupost serà més econòmic, suposo?

Pot fer-ho, però això pot repercutir en la qualitat. A l'hora de fer el pressupost, nosaltres ja tenim en compte si el text és molt repetitiu, i el traductor necessita tenir el document complet per poder tenir una visió global del treball. Encara que els textos es repeteixin, la seva eliminació pot repercutir negativament en la seva comprensió.

Puc fer alguna cosa per facilitar la tasca del traductor i que el resultat sigui més satisfactori?

I tant que sí. Hi ha diverses coses que pot fer i que faciliten enormement la nostra tasca i fan que la traducció tingui una qualitat.

més gran
  • Quan estigui elaborant la seva documentació, no oblidi que la tasca de traducció també requereix el seu temps, que traduir no és només posar les paraules en un altre idioma; és captar el sentit, la intenció, el to... pensi quant temps ha necessitat vostè per elaborar el seu text, escollir les paraules justes... i s'adonarà que el traductor també necessita un temps per pensar i escollir les paraules que millor s'adapten a la intenció que vostè desitja transmetre. No esgoti els terminis i ens faci traduir a contrarellotge, perquè això es reflectirà en la qualitat del text final.
  • Doni'ns informació sobre el seu text: a qui va dirigit, què pretén amb ell, què és important destacar, quins conceptes són fonamentals, si hi ha alguns conceptes que vol que es tradueixin d'una forma concreta...
  • Si disposa de textos paral·lels o de temes similars en l'idioma a què ens ha demanat de traduir, no dubti a posar-los al nostre abast. Nosaltres fem tota una tasca de recerca quan és necessari, però si vostè mateix pot facilitar-nos aquesta informació, podrem treballar més ràpid i amb més precisió.
  • Estigui disponible per rebre les nostres consultes. Durant el procés de traducció, de vegades ens sorgeixen dubtes sobre el significat d'una frase o un terme concret i no hi ha res millor que preguntar-li a l'autor del text, quan això és possible. Per a la qualitat de la traducció és fonamental que existeixi un canal de comunicació entre el client i el traductor.
  • I, finalment, doni'ns el seu feedback, si us plau. És fonamental per a nosaltres, perquè d’aquesta manera, el pròxim treball el podrem fem millor. Si fa canvis en els nostres textos, modifica conceptes, perquè està més acostumat a dir-ho d'una altra manera, etc., no deixi de comunicar-nos-ho perquè puguem tenir-ho en compte en els pròxims textos. Si us plau, no corregeixi els textos sense comentar-ho amb nosaltres. No dubtem de la seva competència, però si ha decidit confiar el treball de traducció a professionals, faci-ho fins al final. I,  last but not least... si ha quedat content amb el nostre treball, faci’ns-ho saber! Assumim que la tasca del traductor es realitza a l'ombra, però ens anima moltíssim quan ens reconeixen que la nostra feina també forma part dels èxits dels nostres clients.

Contacta amb la nostre agència

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets escrivint a info@interglossa.com. Informació addicional: Pot ampliar la informació en l'enllaç de Política de Privacitat."